1 tin cendawan butang
Air (ikut nak banyak mana)
1 tin susu cair
1 kiub ayam "Maggi"
1 biji bawang besar, didadu kasar
1 ulas bawang putih, cincang halus
1 1/2 camca besar tepung gandum
Serbuk lada hitam
Secubit garam
Air (ikut nak banyak mana)
1 tin susu cair
1 kiub ayam "Maggi"
1 biji bawang besar, didadu kasar
1 ulas bawang putih, cincang halus
1 1/2 camca besar tepung gandum
Serbuk lada hitam
Secubit garam
Secubit gula
Sedikit cincangan daun parsley, untuk hiasan
Sedikit cincangan daun parsley, untuk hiasan
CARA MEMBUATNYA :-)
- 5 kuntum cendawan hiris halus dan baki dihiris kasar.
- Panaskan minyak, masukkan cendawan yang dihiris kasar, bawang putih dan bawang besar.
- Tutup api.
- Ambil blander, masukkan susu cair dan bahan yang ditumis tadi. (letak time panas pun tak apa)
- Kemudian ambil kuali, pasangkan api, letak semua bahan yang diblander tadi.
- Masukkan air ikut kita suka, masukkan bancuhan tepung gandum (tambah bancuhan jika tak pekat)
- Masukkan kiub ayam + garam + sedikit gula + serbuk lada hitam + hirisan cendawan halus tadi.
No comments:
Post a Comment